Parahétfő: az iMac Pro akkor is válaszol a ?Hey Siri?-re, amikor ki van kapcsolva

2017 november 20 - admin

Idén még érkezik egy nagyágyú: az iMac Pro még beesik karácsony előtt, és számíthat is a karácsonyi közönségsikerre, hiszen egy olyan iMac, amire régóta vágyunk, nem köt kompromisszumot a teljesítmény tekintetében. Noha a vasat már bemutatták, még mindig vannak nyitott kérdések, így aztán el is indultak a pletykák.

Most azt mondják, hogy az iMac Pro ismeri majd a Hey Siri parancsot, így ugyanúgy tudunk a digitális asszisztenssel társalogni, min egy iOS készülék estében.

Az Apple pedig ennek érdekében nem kisebb processzort dob a házba, mint egy A10 Fusion chipet, ugyanazt, ami az iPhone 7-ben is ketyeg. Ezzel persze megoldják a Hey Sirit, de annál valószínűleg többet is: bizonyos kis számolásigényes feladatokat simán rábízhatnak az alacsony fogyasztású ARM procira. Noha egy asztali gépnél a fogyasztás nem nagyon számít, a módszer, az ARM – Intel kombó azonban később a MacBook Prókba is átterjedhet, ahol már sokat lehet spórolni egy ilyen lépésen.

A Touch Bar-os MacBook Prókban már most is van ARM chip, a T1 azonban jelenleg csak a Touch Barért és a Touch ID-ért felel. Egy A10 Fusion már sokkal nagyobb szörny.

new_2017_imac-pro_full_jpg_og.jpg

A pletykák szerint ráadásul a chip akkor is működhet, amikor a gépet kikapcsoljuk: a Hey Siri legalábbis a hírek szerint akkor is elindítja a folyamatokat, amikor elvileg leállítjuk a vasat. Közeledik a kikapcsolhatatlan gépek kora, amik – kombinálva a mesterséges intelligenciával – Hawking víziójával rémisztgetnek. Márhogy lecserél minket az iMac, és a végén esetleg nekünk kell a Photoshopban eltüntetni a hátteret, miközben ő kávézik és hasonlók.

Megosztom Facebookon!
Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!


Szólj hozzá, vagy olvass bővebben a témáról itt: Appleblog

Szólj hozzá!

Ha az eredeti cikkhez nem lehet, itt megteheted!